سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۰
کد خبر: 400713

دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به بهبود وضعیت آبی این پهنه گفت: در حال حاضر سه‌میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۶ برابر افزایش یافته است.

آب دریاچه ارومیه چند برابر سال گذشته

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به بهبود وضعیت آبی این پهنه گفت: در حال حاضر سه‌میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۶ برابر افزایش یافته است.

رضا رحمانی روز دوشنبه در جلسه ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه افزود: در مدت مشابه سال گذشته حجم آب موجود در دریاچه حدود ۴۱۰ میلیون مترمکعب بود اما امسال به دنبال افزایش بارش‌ها، مدیریت منابع آب در حوضه آبریز و اجرای طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای، حجم آب دریاچه رشد چشمگیری داشته است.


وی با اشاره به این‌که در سال گذشته برخی کارشناسان، موسسات رسمی و متخصصان بر دشوار بودن احیای دریاچه ارومیه تاکید داشتند، ادامه داد: افزایش بیش از هفت برابری حجم آب دریاچه در شرایطی رقم خورده که میزان بارش‌ها به‌طور میانگین تنها ۵۳ درصد افزایش داشته است که این اختلاف نشان می‌دهد مدیریت منابع آب در حوضه آبریز نیز نقش مهمی در بهبود شرایط دریاچه داشته است.


استاندار آذربایجان غربی یکی از اقدامات مهم سال گذشته برای استفاده بهینه از منابع آبی و کمک به احیای دریاچه ارومیه را مسیرگشایی رودخانه‌های اقماری عنوان کرد و گفت: این اقدام باید امسال نیز با جدیت دنبال و تمامی ظرفیت ماشین‌آلات موجود برای لایروبی و بازگشایی مسیر رودخانه‌ها به کار گرفته شود.


رحمانی با تاکید بر ضرورت بازگشایی مسیرهای مسدود منتهی به دریاچه، خواستار انجام این عملیات در مدت یک ماه شد و اظهار کرد: برای بهبود وضعیت رودخانه‌ها و افزایش آب‌رسانی به دریاچه ارومیه، همه دستگاه‌ها باید پای کار باشند و در صورت نیاز از ظرفیت مردم نیز برای اجرای این طرح‌ها استفاده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha